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우리요리 이야기 - 돈가스 Dohn-kahs Pork Cutlets

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작성자 no_profile 운영자 쪽지보내기 메일보내기 자기소개 아이디로 검색 전체게시물 댓글 0건 조회 1,305회 작성일 06-09-02 01:29

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준비할 재료 [6인분]

기름 없는 돼지고기 살코기 (Loin Center Cut Roast) 2 lbs.
소금 ¼작은술          달걀 4개
빵가루 2컵            후춧가루 ½작은술
밀가루 ½컵            식용유 4컵

이렇게 만드세요:

1. 돼지고기를 길이 4인치, 두께 ½인치, 넓이 3인치 정도로 크고 두껍게 썰어 13~14개 만들어 칼등으로 두들긴다.
2. 소금 ¼작은술과 후춧가루 ½작은술을 돼지고기 위에 뿌린다.
3. 준비된 고기에 밀가루 ½컵을 골고루 앞뒤로 묻힌다.
4. 달걀 4개를 잘 풀어놓고 ③의 고기를 달걀에 묻힌 뒤 빵가루 (2컵)에 꼭꼭 눌러가며 골고루 묻힌다.
5. 판판한 프라이팬에 식용유 4컵을 붓고 달아오르면 ④의 빵가루에 묻힌 고기가 갈색이 나도록 노릇노릇 튀겨낸다.

요리의 센스
*돈가스 소스에 찍어 먹는다. (소스: 면미麵味 간장 1½큰술+생강즙 1작은술+설탕 1큰술)
*양배추를 채 썰어 같이 곁들여도 훌륭하다. (양배추는 곱게 채 썰어 찬물에 담갔다가 물기를 털고 사용한다.)

6 servings

2 lbs.  lean pork loin, cut in 13-14 pieces, ½" thick
¼ tsp.  salt
½ tsp.  black pepper
½ cup  flour
4      eggs, lightly beaten
2 cups bread crumbs
4 cups oil for frying

Sauce:

1½ tbs.  Memmi(麵味) brand soup base
1 tsp.  ginger juice
1 tbs.  sugar

Use a cleaver to flatten each piece of pork into a ¼" thick cutlet. Sprinkle cutlets with salt and pepper, dredge lightly in flour, dip in eggs and coat with bread crum bs. Heat oil. Fry both sides of pork cutlets until lightly browned. Mix sauce ingredients and serve as a dipping sauce for cutlets.

Notes
*Shredded cabbage, chilled in cold water, then patted dry, is a good side dish with pork cutlets.
*Memmi looks like soy sauce but is a soup stock base.

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