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우리요리이야기- 김치라면 볶음 Kimchi Ramen Bok-um(80호 10월 7일)

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작성자 no_profile 운영자 쪽지보내기 메일보내기 자기소개 아이디로 검색 전체게시물 댓글 0건 조회 2,350회 작성일 06-10-10 02:16

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김치라면 볶음 Kimchi Ramen Bok-um
Stir-fried Ramen Noodles with Kimchi

준비할 재료 [1인분]

라면 1봉지        불린 표고버섯 3장
참기름 3큰술        잘게 썬 김치 1컵
송이버섯 3개        볶음깨 1큰술

이렇게 만드세요:

1. 물 2½컵에 라면과 라면 스프를 같이 넣고 끓인 뒤 물은 버리고 라면만 소쿠리에 담아둔다.
2. 3시간 이상 불린 표고버섯은 기둥을 떼고 잘게 썰어 준비한다.
3. 송이버섯은 잘 씻어 납작납작 썰어둔다.
4. 잘게 썬 김치 ½컵은 양념속을 물에 씻어내어 꼭 짜고 참기름 1큰술을 넣고 볶아 놓는다.
5. 나머지 잘게 썬 김치 ½컵은 양념 그대로 꼭 짠 후 참기름 1큰술에 무쳐 놓는다.
6. 프라이팬에 참기름 1큰술을 두르고 ②,③을 넣고 볶다가 ④와⑤를 넣어 볶고, 거기에 ①의 라면을 같이 넣고 볶는다. 볶음깨 1큰술을 넣고 불을 끄고 접시에 담는다.

1 serving

1 pkg.        Ramen instant noodle soup mix
2½ cups        water to cook Ramen
1 cup        Napa cabbage kimchi
3        black mushrooms, softened in warm water chopped
3        button mushrooms, sliced
3 tbs.        sesame oil for 3 different uses
1 tbs.        toasted sesame oil

Cook Ramen noodles with seasoning mix in water, drain and randomly cut the noodles. Shake seasoning off ½ the kimchi, cut it in strips and saute in 1 tbs. heated sesame oil. Saute the other kimchi, cut in strips and combine with 1 tbs. sesame oil. Heat remaining tbs. sesame oil in a heavy skillet, saute the mushrooms, then both kimchis for 2 minutes, and add the noodles. Sprinkle with sesame seeds to serve.

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