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생선 자장 소스 요리(Fish with Black Bean Sauce)(84호 12월 2일)

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작성자 no_profile 운영자 쪽지보내기 메일보내기 자기소개 아이디로 검색 전체게시물 댓글 0건 조회 1,345회 작성일 06-12-05 03:16

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준비할 재료(5-6인분)

흰살 생선(12oz/35g)(납작도톰하게 썰어) 20피스 정도
삶은 아스파라가스(아주 가늘고 작은 종류) 2인치 정도 썰어 1컵
납작 썬 아몬드 2큰술        식용유 3컵
녹말가루 1컵                튀김가루 1컵+물½컵

양념소스 재료
멘미간장 ½큰술        자장소스 1큰술        참기름 1큰술
포도주        1큰술        곱게 다진 마늘 ½큰술        물엿 ½큰술
Hot Chili Sesame Oil ½작은술        물 ¼컵
녹말가루 ½큰술 + 물 2큰술 + 참기름 1큰술

이렇게 만드세요
1. 흰살 생선은 물기를 종이타올로 자근자근 눌러 닦고 납작도톰하게 썬다(가로, 세로 3인치정도). 20조각 정도 만들어 녹말가루에 살짝살짝 묻혀 놓았다가 튀김가루 옷을 입히고 식용유에 2번 튀겨 놓는다.
2. 양념소스는 멘미간장 ½큰술, 자장소스 1큰술, 참기름 1큰술, 포도주 1큰술, 곱게 다진 마늘 ½큰술, 물엿 ½큰술, Hot Chili Sesame Oil ½작은 술, 물 ¼컵을 함께 넣고 끓인다. 녹말가루에 물과 참기름을 넣고 잘 끓고 있는 소스에 조금씩 넣다가 걸쭉해지면 마지막으로 삶은 아스파라가스를 넣고 골고루 잘 젓는다. 튀겨놓은 생선을 예쁜 접시에 먼저 담고 각 생선 위에 아스파라가스와 함께 소스를 골고루 뿌려준다. 맨 위에 납작하게 썰어놓은 아몬드를 뿌려 마무리한다.

영양상식
아스파라가스-피로회복, 신경통, 동맥경화, 고혈압에 좋고 아미노산의 일종인 아스파라긴산, 루틴 그 밖에 비타민 A, C, E, 칼슘, 인 등이 풍부하여 신진대사를 활발하게 함.

5-6 Servings
Ingredients
12 oz.        firm white fish, cut in about 20 pieces
½ cup        cornstarch, as needed
1 cup        seasoned flour
½ cup        water
3 cups        cooking oil

Sauce
½ tbsp.        memmi sauce
1 tbsp.        sesame oil
½ tbsp.        minced garlic
1 tbsp.        black bean paste
1 tbsp.        rice wine or sake
½ corn        syrup
½ tsp.        hot chili sesame oil
¼ cup        water
½ tbsp.        cornstarch
2 tbsp. water

1 cup        asparagus, cut in 2 inch lengths
2 tbsp.        sliced almonds

Preparation & Presentation
Coat fish with cornstarch. Mix seasoned flour and water into a batter.
Heat cooking oil. Dip fish batter and fry pieces until crisp (for best texture, quickly fry each piece twice).
Combine all sauce ingredients, except cornstarch and water, in a skillet and bring to a boil. Mix cornstarch and water and add to thicken. Add asparagus and quickly stir fry.
On a serving platter, pour sauce over fish and garnish with almonds. Enjoy this satisfying dish!

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